لیست اختراعات سیدجاوید اطهر
طراحي و ساخت فرغون با قابليت تخليه بار بصورت يكنواخت ، عنوان اختراعي است كه در زمينه فني مكانيك بوده و در صنعت ساختمان سازي و راهسازي كاربرد دارد. پيشبرد و فراهم سازي بالاترين حد ممكن سلامت جسمي كاركنان همه مشاغل، پيشگيري از حوادث شغلي و جلوگيري از دوباره كاري در حوزه ساختمان سازي و راهسازي از برجسته ترين وظايف شغلي محسوب مي شود. در همين خصوص نبود وسايل مناسب در محيط هاي ذكر شده موجب مي شود كه كاربران ملزم به استفاده از روش سنتي باشند. بطوريكه در حال حاضر هنگام توزيع مصالح از قبيل (خاك ، ماسه ، نخودي، آسفالت و...) تخليه بار از فرغون بصورت كلي انجام ميگيرد و سپس توسط فرد با روش هاي سنتي مانند بيل و ... اقدام به پخش مصالح ميكنند. اين عمل موجب دوباره كاري شده و عليرغم آن كاهش كارايي كاركنان به دليل بالا بودن فشاري كاري را در پي داشته، همچنين موجب اتلاف وقت ميگردد. راه حلي كه ميتوان براي مشكل فني موجود يافت، ساخت فرغوني با قابليت توزيع يكنواخت مصالح به سطح زمين ميباشد كه داراي مكانيزم تخليه بار ، مكانيزم ترمزگيري و همچنين مكانيزم تنظيم ميزان حجم تخليه بار بوده كه علاوه بر اصولي بودن باعث تسريع در كار شده و از دوباره كاري جلوگيري ميكند.
طراحي دستگاه جداكننده فنر سيستم تعليق انواع خودروها با استفاده از مكانيزم هيدروليكي، عنوان اصلي اختراع است كه در ارتباط با صنعت خودرو و در زمينه تعميرات آن كاربرد دارد. به همين منظور ايجاد شرايط ايمن در محيط كار از الزامات مهم براي جلوگيري از به وجود آمدن خطرات مخرب مي باشد. بر اين اساس نبود ابزار هاي ايمن در محيط هاي تعميراتي و فني مي تواند كاركنان را به دليل استفاده از ابزار هاي غيراستاندارد با مشكلات جبران ناپذير مواجه كند. هم اكنون تعميركاران جهت جدا سازي فنر از كمك فنر اقدام به فشرده سازي آن مي كنند كه در صورت عدم استفاده از وسايل مناسب و غير استاندار موجب رها شدن ناگهاني فنر شده كه بر اثر آن صدمات جبران ناپذيري به تعمير كار مربوط وارد مي شود. راه حلي كه مي توان براي بهبود روش جمع كردن فنر مطرح كرد، طراحي و ساخت دستگاه جمع كننده فنربندي سيستم تعليق انواع خودروها به منظور جداكردن و جازدن فنر با استفاده از مكانيزم هيدروليكي مي باشد. با استفاده از اين طرح زمينه فشرده سازي و جدا كردن فنر از اجزاي خود، به بهترين شكل ايجاد مي شود و خطراتي كه سلامت جسمي تعميركاران را تهديد مي كند، كاملا رفع مي گردد.
طراحي و ساخت ابزار سه كاره حمل كننده، بالابرنده و غلتاننده تنه درختان با استفاده از مكانيزم چنگكي، عنوان اختراعي است كه در زمينه چوب بري كاربرد دارد. هم اكنون صنعت گران چوب بري، جنگل بانان و كارخانجات چوب بري جهت غلتاندن تنه درخت براي جابه جايي هاي اندك در محيط كاري مجبور به استفاده از ماشين آلات سنگين و يا وسيله هايي غيراستاندارد هستند كه كاربر هنگام جابه جايي بدليل سنگين بودن، عدم تسلط مناسب، نداشتن ايمني، نياز به نيروي زياد و همچنين نداشتن ارگونومي يا همان دانش مهندسي مكان كار براي كاهش فشار بر بدن دچار مشكلات پزشكي از جمله درد هاي عضلاني، اسكلتي و... مي شوند. راه حلي كه مي توان براي مشكل فني موجود يافت، ساخت ابزاري سه كاره است كه از چهار قسمت اهرم، چنگك متحرك، دسته و تكيه گاه تشكيل شده است كه هر بخش قابليت مونتاژ و جداشدن را دارند. به گونه اي كه كاربر جهت حمل تكه هاي بريده شده تنه درخت، چنگك متحرك را نسبت به قطر تنه درخت باز كرده و بر روي آن ثابت نگه مي دارد و با استفاده از دسته ابزار كاربر براحتي مي تواند قطعه كار را با يك دست، حمل نمايد.
طراحي صندلي ارگونوميكي با قابليت تبديل به برانكارد و تنظيم زاويه ارتفاعي ويژه تعميرگاه ها و خط توليد وسايل نقليه عنوان اصلي اختراعي استكه در ارتباط با صنعت بيومكانيك بوده و در زمينه تعميرات آن كاربرد دارد. هم اكنون تعميركاران و متخصصان مونتاژ به منظور دسترسي داشتن به قسمت تحتاني وسايل نقليه از وسيله هايي همچون برانكارد، صندلي هاي ساده و خزنده سنتي، تشك، و ابزارهاي غير استاندارد استفاده مي نمايند كه علاوه بر عدم دسترسي راحت و فاصله دسترسي محدود، كاربر به مرور زمان بدليل خم شدن، قرار گرفتن در موقعيت سخت و محدود و نداشتن دانش مهندسي مكان كار براي كاهش فشار بر بدن (ارگونومي)، دچار مشكلات پزشكي مانند اختلالات اسكلتي و مفصلي، عضله، سر و گردن كه نهايتا منجر به عمل هاي جراحي سخت شده و احتمال ناتواني را افزايش مي دهد. راه حلي كه مي توان براي مشكل فني موجود يافت، ساخت صندلي ارگونوميكي است كه فرد قادر به انجام وظيفه خاص خود در محدوده دشوار باشد. اين صندلي قابليت تنظيم زاويه ارتفاعي را داشته و مكانيزمي كه در اين دستگاه بكار رفته قابليت تبديل به حالت خزنده را دارا مي باشد.
طراحي ابزار بلبرينگ درارِ درون كش با قابليت تغيير اندازه، عنوان اصلي اختراعي است كه در حوزه مكانيك و در زمينه خودرو كاربرد دارد. هم اكنون نبود ابزار هاي ايمن و مناسب در محيط هاي تعميراتي موجب مي شود كه تعميركاران با بهره گيري از ابزار هاي غير استاندارد شرايط خرابي قطعات خودرو را پديد آورند. طبق بررسي ها و تحقيقاتي كه در بازار كار صورت گرفته، نتيجه حاصل گرديده است كه نمونه ابزار هاي ثبت شده موجود در بازار، جهت برطرف ساختن معضلات و مشكلات مكفي نبوده و به دليل محدود بودن و مخصوص بودن در اندازه هاي خاص قابليت بهره گيري در اين زمينه را دارا نمي باشند. راه حلي كه مي توان براي بهبود روش در آوردن بلبرينگ از محل خود، مطرح كرد، طراحي و ساخت ابزار بلبرينگ درار درون كش با قابليت استفاده در انواع خودروها مي باشد كه با بهره گيري از مكانيزم مكانيكي قابل طراحي مي باشد. با استفاده از اين طرح زمينه جدا كردن بلبرينگ از اجزاي مربوطه به بهترين شكل ايجاد شده و مخاطراتي كه عمر مفيد قطعه مورد نظر را تهديد مي نمايد، كاملا مرتفع گريده است.
هم اكنون صنعتگران براي عمليات خم كاري قطعات سنگين و بزرگ نياز به دستگاه خم كن برقي دارند كه ناگزيرند جهت انجام عمليات خم كاري، قطعه مورد نظر را به محل قرار گيري دستگاه منتقل نموده و عمليات خم كاري را انجام دهند. اين عمل يكي از معضلات و مشكلات بزرگ صنعتگران مي باشد كه به دليل سنگين بودن و قابل حمل نبودن دستگاه هاي خم كن موجود براي انجام عمليات خم كاري، امكان چنين عملي بسيار وقت گير، پر هزينه و اغلب ميسر نمي باشد. از اين رو خم كن هايي با قابليت حمل دستي در بازار وجود دارند اما بدليل استحكام پايين و نداشتن قدرت كافي، فقط قابليت خم كاري قطعات نازك تر را دارا مي باشند. هدف از اين اختراع، طراحي و ساخت دستگاهي است كه بتواند عمليات خم كاريِ دستي و اتومات را در عين سيار بودن و بصورت همزمان با استفاده از مكانيزم چرخ حلزون با پيشرانه الكتريكي و قابليت خم كاري دو جهته با دقت و سهولت بهتري انجام دهد.
موارد یافت شده: 6